Over mij

Mijn naam is Bryan Timmer, geboren en getogen in Noord Holland, de afgelopen 14 jaar woonde ik in Amsterdam en recent ben ik verhuisd naar Zuid-Holland waar ik mijn basis heb gevonden in Voorhout.

Sport en Yoga

Mijn hele leven ben ik al actief bezig met sport en lichamelijke ontwikkeling, maar ook was ik van jongs af aan al geïnteresseerd in de mentale en geestelijke ontwikkeling van de mens. Rond mijn 22ste kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga en meditatie. Tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven ben ik meditatie en yoga actiever gaan beoefenen en later volgde ik een 4 jarige opleiding tot yoga docent. Deze opleiding is geaccrediteerd door de Vereniging Yoga docenten Nederland (VYN). Zelf ben ik enorm geïnspireerd geraakt door de positieve veranderingen die de beoefening van meditatie en yoga in mijn leven hebben gebracht. Het geeft me ontspanning, voldoening, vreugde en een helder en alert bewustzijn.

Inmiddels heb ik meer dan 12 jaar ervaring met yoga en meditatie en is deze interesse uitgegroeid tot een nieuwe richting waarin ik mensen graag help om met meer ontspanning door het leven te gaan. Yoga is de kunst van het ontspannen.

Golf en Yoga

Een paar jaar geleden heb ik mijn GVB gehaald en ben ik begonnen met golfen. Het was opzienbarend om te merken hoeveel invloed je gemoedstoestand, je lichamelijke en geestelijke gesteldheid heeft op het resultaat tijdens het golfen. Veel directer dan bij andere sporten zijn de gevolgen van spanning in golf waar te nemen. Het is meer dan welke (fysieke) sport dan ook een “mental game” waarbij de zenuwen onder controle moeten blijven. De technieken die worden toegepast in golfyoga om beter te leren ontspannen zijn eenvoudig toe te passen om betere resultaten te behalen in het golfspel. Hierin heb ik me de laatste jaren verder gespecialiseerd, om specifieke yoga oefeningen zo toe te passen dat golfers er beter door kunnen gaan presteren. Op deze manier hoeven golfers geen jaren lang traditionele yoga meer te volgen maar kunnen ze met Backswing golfyoga direct aan de slag met technieken waar ze snel een positief resultaat mee zullen boeken op de golfbaan.

Backswing golfyoga

Met Backswing golfyoga ontstaat er een brug tussen de traditionele yoga en de hedendaagse golfsport. Door de technieken die worden toegepast in de golfyoga lessen zullen mensen in staat zijn het meeste uit hun golfspel te halen. Of het doel nu is een soepel lichaam te behouden om gewoon lekker te blijven spelen of om het spel naar een hoger niveau en lagere handicap te brengen.

In het moment zijn

Mijn doel is om de voordelen van yoga en meditatie over te brengen aan golfers. Golf is hier zeer geschikt voor, want wanneer je last hebt van mentale of lichamelijke spanning zal dit zich direct vertalen in een slecht resultaat. Omgekeerd zul je de positieve effecten van golfyoga direct in je spel kunnen ervaren; Er ontstaat namelijk meer lichamelijke en geestelijke ontspanning. Hierdoor is het gemakkelijker om te gaan met stress en wordt het vanzelfsprekend “in het moment” te zijn. Het directe resultaat zal zijn dat je in staat bent om verder te slaan, beter te putten, je handicap verder omlaag te brengen en je spel niet langer negatief te laten beïnvloeden door zenuwen en spanningsklachten.

Is je interesse gewekt? Neem contact op voor een proefles.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close